MoYou plates

U trenu kad sam saznala za MoYou sam složila wishlistu, a ona je od tada samo rasla. Kako me dragi jaaako dobro zna, tako sam za Božić mogla prekrižiti ponešto s wishliste, a tu su se našle i ove divne pločice! Hvala puno najbolji dečkina!

image

Što je zapravo MoYou? To je jako divan nail art brend iz UK i proizvode pločice za štambiljanje, scrapere, štambilje i lakove za nokte. Oni, zapravo, nisu ni prvi ni jedini s tom idejom, ako niste upoznati s njima, vjerojatno ste čuli za Konad ili svima nam dobro poznati Essence koji također imaju u svojoj ponudi setove za štambiljanje. Osim toga, ebay je pun različitih setova za male novce.

Ono što MoYou posebno izdvaja (a da nije kvaliteta o kojoj ću malo kasnije) su svakako motivi! Pločice su svrstane po rubrikama s istim motivima (npr. Gothic, Schoolar, Hipster, etc.). Rubrike su pomno osmišljene, a svaka pločica zasebno je vrlo zanimljiva. Na pločicama se nalazi ili više različitih sličica ili je to jedna velika slika složena od različitih uzoraka. Uglavnom, mene su oduševili!

 

Bilo je zaista teško izabrati, ali na kraju je odluka pala na jedan Schoolar (02) i  dva Gothic (02 i 05) s time da je jedan Gothic došao u setu.

image

Set dolazi u kutijici, a u njemu se osim pločice nalaze: lak za nokte, scraper i štambilj, knjižica s uputama.

imag4995_1_wm.jpg

 

imageimage

 

Lak za nokte u nijansi Purple Rain je prava ljubičasta boja. Izrazito je pigmentiran te je dovoljan samo jedan premaz,  također, vrlo brzo se suši. Nije testiran na životinjama. Trenutno ga imam od četvrtka “naštambiljanog” na drugi lak (bez nadlaka!) i još se nije ni mrvicu skinuo.

Za sad sam probala štambiljati samo s ovim lakom, no vjerujem da se može koristiti bilo koji lak.

 

 

image

 

Što se tiče same kvalitete pločica: one su izrezane zaista precizno. Sviđa mi se što je metalni dio zalijepljen na čvrstu plastiku te je sve nekako čvršće i kompaktnije. Za duže očuvanje pločice predlaže se čuvati ih u mapicama u kojima dođu.

Sve pločice su numerirane.

 

Pločica koja je došla u setu ima malo drukčiju pozadinu, na njoj je oslikana djevojka koja predstavlja kolekciju. U ovom slučaju to je Gothic, na slici prva pločica.

 

 

 

Ovdje se vidi usporedba s Essence, puno su veće MoYou i čvršće.

image

image

Sve pločice dođu oblijepljene plavom folijom s gornje strane da ne bi došlo do slučajnih oštećenja (ogrebotina).

image

image

Odlična stvar je što je scraper zapravo plastičan, a ne metalan jer manje grebe pločicu.

image

A, štambilj je nešto posebno. 😀 Naučena sam na Essence štambilj koji je zaista odličan, ali onaj gumeni vrh s kojim se preslikava je napravljen od čvrste gume; kod MoYou je to pak malo drugačije, guma je izrazito mekana i usudila bih se usporediti to s onim “ljigavcem” s kojima smo se svi (pretpostavljam) igrali kao mali. Unatoč tome, preslikavanje je puno lakše i efikasnije – pun pogodak! Jedina mana je, naravno, što bez problema pobere svu prašinu, no, bez brige, ništa što obična H2O ne može riješiti!

imageimage

 

Kako izgleda cijeli proces:

image

Prvo si pripremite sve što ćete koristiti jer samo preslikavanje treba obaviti vrlo brzo (da se lak ne osuši), a koristit ćete osim kompleta (pločica, scraper, štambilj) aceton i blazinice.
Ukoliko vam nešto nije čisto od zadnjeg puta, prebrišite acetonom i pričekajte da se osuši.
Izaberite si motiv koji želite na noktu (možete štambiljati na nokat bez laka ili nalakirani – u tom slučaju lak treba biti suh), te prelakirajte lakom,  uzmite scraper i brzim, odlučnim potezom ruke pogrebite višak laka (preporuča se kut od 45°); uzmite štambilj pritisnite na reljef (slobodno ga zaljuljate naprijed – natrag dok ga čvrsto držite prislonjenog), zatim ponovite postupak na noktu i to je to! 🙂
Nakon svakog korištenja prebrišite štambilj (ukoliko treba), pločicu i scraper acetonom.

Možete ih nabaviti na službenoj stranici MoYou po cijeni od £4.99 po pločici. Cijena seta je £12.99.

image

Nažalost, ovaj put neće biti slike na noktima jer su mi popucali i vrlo su maleni i nefotogenični. 😀

Još jednom hvala najboljem dečku! ❤

Oglasi

2 thoughts on “MoYou plates

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s