Ruževi koji su me razočarali

IMAG6289

Danas donosim jedan fail post (prvi na blogu). Nemam puno fail proizvoda jer ne kupujem često impulzivno kozmetiku, ako nešto planiram kupiti onda to detaljno istražim na internetu – bilo 30 ili 300 kn. No, svejedno se neki put zalomi da kupim neki proizvod i zažalim, a takvi su upravo ovi proizvodi. S obzirom da najviše volim ruževe i njih nekako najčešće kupujem, bilo je za očekivati da će mi u ruke doći i jedan (ili dva) koji će me razočarati.

 

Radi se o Essence longlasting lipstick Nyx liquid suede.

 

Ruževima sam dala dovoljno vremena da se iskažu i više od jedne prilike da poprave dojam, a jesu li u tome uspjeli?

 

Oba ruža su crvenih nijansi:

IMAG6301

 

Započet ću s Essenceovim ružem; ovo je zaista bila impulzivna kupnja jer je koštao samo 10 kn, a nisam imala niti jedan u kolekciji. Kupila sam nijansu All you need is red.

IMAG6296


Sastojci:
 CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TALC, OCTYLDODECANOL, ISONONYL ISONONANOATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, POLYETHYLENE, SYNTHETIC BEESWAX, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED WAX, SILICA DIMETHYL SILYLATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PARFUM (FRAGRANCE), PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, CI 19140 (YELLOW 5 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 45410 (RED 28 LAKE), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Za 10 kn nisam očekivala puno no ipak sam ga morala smjestiti ovdje. Prva stvar je što se briše vrlo brzo, druga stvar je pigmentacija koje skoro ni nema  pa bi mogao proći pod balzam (da ima nešto što što njeguje, ali nema). Za 10 kn pređem preko svega toga, koristila sam ga jedno vrijeme s Inglotovim ružem u olovci i to je funkcioniralo. Ono što je kod mene najveći fail je kad sam ga koristila jedno tri dana za redom počeo mi je abnormalno isušivati usnice. Do te granice da me znalo peći i jedno par dana nakon toga nisam smjela nositi nikakav drugi ruž već samo melem. S time je on od mene zaslužio: ne više, hvala!

IMAG6304_1

Drugi po redu je Nyx liquid suede u nijansi Kitten heels. Njega ste mogli vidjeti u New in NYX postu i  zaključiti da sam mu se jako veselila! Tada je bio relativna novost i za 72 kn sam imala velika očekivanja od njega!

IMAG6298

Sastojci: Petrolatum, Isododecane, Trimethylsiloxysilicate, Cyclopentasiloxane, Polybutene, Dimethicone, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax/Cera Carnauba/Cire de Carnauba, Cyclohexasiloxane, Kaolin, Silica Dimethyl Silylate, Glyceryl Behenate/Eicosadioate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Phytosterols, Tocopherol, Barium Sulfate (CI 77120), Rosin/Colophonium/Colophane,  Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR (+/-): Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499), Red 7 (CI 15850), Red 30 Lake (CI 73360).

IMAG6310

Dakle, ovaj ruž je imao sve – tekući i suši se u semi mat finish, predivne crvene boje s abnormalnom pigmentacijom, no nemojte se bojati pigmentacije jer je aplikatorom vrlo lako nanijeti upravo onoliko ruža koliko želite. Lijepo se nanosi i ne miče se.

Što onda s tim ružem ne valja? Pa krenimo; kao prvo dobije se samo 4 mL proizvoda, miris plastike (poput nekog jeftinog kineskog ruža , no okay kad se nanese  miris se ne osjeti), moj problem je bio što ga cijelo vrijeme osjećam na usnicama i to me užasno muči, ali najveći problem od svega je to što se on nakon cijelih 5 minuta počne grudati na sredini usana!

IMAG6315_1
Ova slika je nakon samo 5 min, što vrijeme ide dalje ruž je sve gori.

Užasno mi je žao za NYX jer mi je boja predivna i taj polu – mat finish mi je isto divan, ali ove grudice mu ne mogu oprostiti. 😦

Imate li vi koji fail proizvod u zadnje vrijeme?

13 Comments

  1. Imam isti taj Essence ruž i slažem se s time što si napisala o pigmentaciji. Meni čak ta pigmentacija toliko ni ne smeta, koliko činjenica da ruž takve nijanse ne bi smio biti toliko kremast jer se na takvim nijansama svaka nepravilnost i prelijevanje jako vidi. Zato radije biram skroz mat ruževe iako su mi kremasti ugodniji za nošenje. Taj ruž sad kod mene isto tako stoji već cca 3-4 mjeseca, no baš jučer sam mu uspjela naći namjenu. Vidiš kako se potrefili. 😀 Išla sam s frendom na kavu i nije mi se dalo nešto posebno šminkat. Stavila sam samo maskaru i rekoh idem stavit nekakvo bezbojno, također Essence sjajilo, koje sam dobila, a također mi se povlači po sobi već dugo jer sjajila ne koristim. I tako, stavim ja njega, no kako je prozirno odlučim malo boje preko nabaciti i prođem 2 puta baš tim ružem preko sjajila. Dobila sam jako jako lijepu prirodno crvenkastu boju sa sjajem i na kraju je to jako lijepo izgledalo. Tako da sam sad baš sretna jer ću nekako uspjeti iskoristiti i ruž i to vražje sjajilo. 😀

    Sviđa mi se

    1. Ja sam ga jedno vrijeme koristila s Inglotovim ružem, ali me počeo toliko isušivati da jednostavno više nemam volje. A, za 10kn koliko sam ga platila mi nije žao ga baciti.
      Ovo mi je fora ideja sa sjajilom (možda isprobam). 🙂

      Sviđa mi se

  2. U zadnje vrijeme nešto sam ok sa failovima, nema ih nešto previše, dapače manje nego inače. Šteta za ovaj nyx ruž jer je boja krasna. Meni se vrlo slična stvar dešava sa w’n’w megalast tekućim ružem koji se dvaput od tri navrata kad sam ga nosila u potpunosti počeo raspadati i grudvati na usnama, a o neugodnom osjećaju da ne pričam. Posebno ne voli ako je ikad prije u toku dana bilo što bilo na usnama 🙂

    Sviđa mi se

    1. Što manje failova to bolje! I meni je užasno žao za nyx jer sam mu se jako veselila, a i to što kažeš boja je zbilja divna.
      Wet n wild nisam probala, ali sad nakon što sam ovo čula mislim da ću ga i preskočiti. 🙂

      Sviđa mi se

  3. Meni svi Essence ruževi užasno isušuju usne, samo su moje osjetljive pa ih isuše nakon nekoliko sati nošenja, a ne 3 dana 😛

    suprotno tome, imam NYX Liquid suede u nijansi Vintage i oboooožavam ga, ne gruda mi se, stoji dugo, lako se popravlja nakon jela (nestane samo s unutrašnjeg dijela usne, ali od tamo mi svi nestanu nakon ručka). očito tvojim usnama ne paše ta formulacija 😦

    Sviđa mi se

    1. Ma Essence ruževi – koliko para, toliko muzike. 😀 Nemam osjetljive usnice, a i dobro ih njegujem pa smo izdržali čak tri dana, ali više od toga ne!

      Jako mi je drago da ti je dobar Liquid Suede! Ne znam u čemu je stvar s mojim (nemam inače baš problema s proizvodima za usne te ne vjerujem da su mi usnice te koje predstavljaju problem), možda je formula drukčija ovisno od nijanse do nijanse ili sam kupila robu s greškom, ali ugl. vidiš sve na slici – ne vjerujem da ću ponoviti kupnju. :/

      Sviđa mi se

      1. a moguće da si kupila neki koji je predugo stajao, moj ima miris na boju ali SAMO ako si ga tutnem direktno pod nos, a ni tad nije jak miris. kad ga stavljam na usne, ništa ne osjetim .

        Liked by 1 person

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.