Trilogy Rosehip Oil

Nije me dugo bilo, ali vraćam se u punom sjaju s preparativom!
Donosim vam recenziju svog najdražeg ulja za lice.

Započet ću s malo uvoda, odnosno povijesti ovog brenda.

Njihova priča kreće od 2002. godine kad su dvije sestre, Sarah Gibbs i Catherine de Groot s Novog Zelanda, “otkrile” vrijednost ulja šipka. Stvorile su brend Trilogy čija se vrijednost naglašava u prirodnim sastojcima kao alternativa sintetici. Radi se o No1 novozelandskom brendu preparativne kozmetike (prema IRI MarketEdge Pharmacy, Value sales facial skincare in national pharmacies – MAT to 27/3/16).

Proizvod kojim sam ja oduševljena je ujedno i njihov najpopularniji Rosehip Oil, već je kod mene u stalnoj postavi te sam mu morala ponoviti kupnju! Ovim putem se zahvaljujem Mell’s Corner jer mi ga je upravo ona prva otkrila!

imag7900

Malo općenitih podataka: 20 mL proizvoda dolazi u bočici s kapaljkom, a sve zajedno u kutiji kao prikazanoj na slici. Postoji i veća varijanta od 45 mL. Svoj primjerak kupujem ili na lookfantastic ili na feelunique. Cijena manje varijante je oko 187 kn (trenutno na feelunique traje akcija pa je 142,59 kn!

imag7898

Ono što proizvod obećaje jest da je prikladan za normalnu i suhu kožu, ali i za masniju kožu sklonu suvišoj proizvodnji sebuma. S obzirom da je molekularna struktura ulja šipka jako slična prirodnom ulju (masnoći) koju proizvodi naše tijelo, ovo ulje se može koristiti za kontroliranje masne kože. Također, primjeren je za ublažavanje ožiljaka i umanjivanje bora.

imag7899

Ono što volim kod ovog proizvoda jest da zaista pomaže u zacjeljivanju ožiljaka, muku mučim s dugim noktima (koje obožavam), ali s kojima prilikom odstranjivanja šminke i naravno “črpanja” si nerijetko napravim površinsku ranicu na licu koja rezultira, dakako, nakupinom vezivnog tkiva, odnosno ožiljkom, koji ne samo da je vidljiv zbog drukčijeg “reljefa” već je često i druge boje! Ovo ulje zaista umanjuje vidljivost ožiljka, kako njegov reljef, tako i boju. Ujednačava ten što je meni, vrlo blijedoj, dosta bitna stavka.

Preporučuje ga se koristiti ujutro i navečer (odnosno po volji), ali ja ga koristim samo kao noćnu njegu. Dovoljne su dvije kapi za cijelo lice, ulje se vrlo brzo upije i ne ostavlja mastan biofilm na koži.

Vrlo praktičan sastav 😀 :

imag7901

Ulje šipka dobivaju iz organskog uzgoja. Proces ekstrakcije bez otapala omogućuje zadržavanja u ulju 80% esencijalnih masnih kiselina koje pomažu pri hidrataciji, reparaciji, regulaciji i učvršćivanju kože.

Tokom ljeta mi je koža bila normalna do masna, a prijelazom na jesen mi se znatno osušila. Ulje sam koristila tokom jednog i drugog perioda te nisam primijetila da djeluje drukčije na kožu (odnosno da je smanjenog djelovanja prema jednom tipu kože). Kako ga koristim samo za noćnu njegu (jer ne volim preko dana ulje na licu, bez obzira što se upije) nije mi znatno pomogao u borbi sa suhom kožom. Tj. trebala sam ga koristiti i za dnevnu njegu jer me tokom dana make-up poprilično isuši. Što se tiče jutarnjih sati (kad je ulje preko noći obavilo svoje), koža mi nije bila suha, no skidanjem make-upa navečer znatno se vidjela razlika.

Jeste li se već upoznali s ovim brendom? Da li vas privlači?

5 Comments

  1. Prvi put sam to ulje vidjela kod Melisse Alatorre, i ovime si me podsjetila da mi još stoji na WL 😀 Trenutno se safram u Kukui ulju s kojim sam jako zadovoljna, no ne bi bilo loše i to podebljati obzirom da obožavam ulja!

    Sviđa mi se

    1. Kukui nisam probala (budem jednom!), ali mi je ovo zato holy grail proizvod. Zasigurno nećeš pogriješiti ukoliko ga uzmeš, ako ti slučajno ne bude odgovaralo slobodno me napljuskaš jer sam toliko uvjerena u nj. učinkovitost. 😀 I slažem se, ulja su zakon! ❤

      Sviđa mi se

  2. Nisam dosad cula za Trilogy, a kao sto i sama kazes, sastav praktican. Mislim da se zaista isplati uloziti u ovo ulje, jos samo da ga moja masna koza dobro prihvati.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.